Polkagrisar i Gränna - Brahehus Polkagriskokeri

I vårt polkagriskokeri följer vi traditionen och bakar äkta Gränna polkagrisar. Att tillverka polkagrisar är ett riktigt hantverk som kräver sin kunskap och finess. Vi erbjuder ett småländskt och gott hantverk med polkagrisar i flera olika smaker.

Välkomna till Brahehus – perfekta utflyktsmålet med en mysig Grännakänsla

Öppettider

08.00-20.00

 

 

 

polkagris

Polkagrisen - en god bit svensk historia

Amalia Eriksson, nybliven änka år 1859, blev tvungen att på något sätt försörja sig själv och sin dotter. Amalia ansökte om att driva ett företag för att tillverka “godis av finare slag”. Det var där och då som polkagrisen föddes. Gränna var satt på kartan!
Hos oss på Brahehus Polkagriskokeri värnar vi om Amalia Erikssons arv och att föra traditionen vidare. Fråga gärna om polkagrisens historia – den pratar vi gärna om!

Polkagristillverkning

När du besöker oss har du möjlighet att beskåda tillverkning av polkagrisar och även smaka en alldeles nybakt polkagris – oslagbart!
Visning av tillverkning pågår varje helg, om du har vägarna förbi oss får du gärna höra av dig till oss och fråga om vi bakar, så vi kan säkerställa att tillverkningen är igång för åskådning.

Varmt välkommen till vår mysiga butik där vi arbetar efter säsong. Hos oss hittar du polkastänger, polkagriskarameller och klubbor, även flera lokalproducerade produkter och älskade klassiker. Allt från söta godsaker till lyxiga marmelader och salta knäckebröd.
Bland annat från Narr choklad, Haupt Lakrits, Grännaknäcke, Kolsvart, Ryfors konfektyrer, Börslycke Gård, Sockerbageriet och Casa Gård.

 

Beställa polkagrisar - få godsakerna hemskickade till dig!

Om du inte har möjlighet att besöka vår butik går det bra att beställa polkagrisar och annat godis via vår Instagram!
Vi skickar beställningar mot frakt och i vår Instagramprofil hittar ni all information om hur ni beställer från oss och om våra produkter.
Välkomna att kika in vårt goda sortiment!

BESTÄLL POLKAGRISAR!